Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
monsterdex Kullanım Rehberi
#1
monsterdex monsterlar hakkındaki tüm bilgilere ulaşabileceğimiz bir çeşit elektronik ansiklopedidir. Örnek olarak ise monsterların türlerini, varsa geçirebileceği evrimleri, öğrenebileceği saldırı çeşitlerini, sonradan hangi özelliklerin kazandırılabileceği, eğer haritalarda mevcutsa hangi haritalardan yakalanabileceği ve bunlara benzer pek çok şeyi sayabiliriz.
monsterdex'e menüden
Araçlar >monsterdex yoluyla ulaşabilirsiniz

[Resim: 1fy8b.jpg]

monsterlarla ilgili bilgileri pek çok yolla alabilmekteyiz. İsmini biliyorsak arama kutucuğuna isminin tamamını veya bir kısmını yazarak istediğimiz monster'a ulaşabilmekteyiz. Bunun dışında sadece baş harfini hatırlıyorsak o harfe tıklayarak harfe göre sıralama yapabiliriz. Özellikle aradığımız bir tür varsa yine biraz alttaki o türe tıklayarak sadece aradığımız türdeki monsterları sıralayabilmekteyiz. monsterları birincil veya ikincil türlerine göre de sıralamak mümkün. Aynı zamanda tabloda bulunan sütun başlılarının altında bulunan [hp attack defense sp attack sp defense speed statlar toplamı] simgesine tıklayarak o başlıktaki özelliğe göre sıralama yapmak mümkündür. Tekrar tıkladığında büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe şeklinde sıralama yapılabilmektedir. Yani istersek en hızlı monster hangisi hemen öğrenebiliriz
Tabi sadece legendary zenith monsterları göster ya da oyundaki haritalarda yakalanabilecek monsterları göster şeklinde filtreleme de yapılabildiğini de belirtmeliyiz. Ek olarak monsterı daha önce yakalamışsak yanındaki monster box renkli olacaktır. Yanında gri monster box olanlara ise henüz sahip olmadığımızı görüyoruz.

monsterdexden legendary türünden dimagemi açıp inceleyelim

[Resim: 1fydn.jpg]


En solda monsterımızın temsili görünümü bulunmakta. Hemen altında o an itibariyle oyunda kaç adet kullanıldığını ve bu pokemonların ortalama olarak kaç level olduğunu görmekteyiz.Orta kısımda monsterdex Bilgileri başlığı altında çeşitli özellikler sıralanmaktadır. Her monsterın bir sıra numarası vardır ve bu monster listede 212 sıra numarasına sahip olduğunu görüyoruz. Hemen altında monsterımızın türünü (tipi) görmekteyiz. Burada iki farklı tür yazılmış. ghost ve dark türü. monsterlar ya tek bir türe ya da belli oranda baskın olabilen 2 farklı türün kombinasyonuna sahip olabilmektedirler. İlk olarak belirtilen tür baskın türdür. monsterımızda tek bir tür varsa, monster tamamen o türün karakteristik özelliklerini yansıtmaktadır.Diğer özellikler ise görüldüğü üzere boyu, ağırlığı cinsiyet oranı gibi bilgilerdir. Ödül eğitim puanı ise bu monsterı yendiğimiz takdirde kazanılacak özelliği belirtmektedir. Yani bu monsterı düello ya da doğada yenersek kullandığımız monsterın speed puanı (boş yer kaldıysa) 1 artacaktır.Sağ kısımda ise Temel Statları başlığı altında monsterımıza ait HP (güç-direnç), Attack (saldırı), Defense (savunma), Special Attack (özel saldırı), Special Defense (özel savunma), Speed (hız) ve TOTAL (toplam) olarak en temel özelliklerini görmekteyiz. Bunların hemen altında ise hangi haritalarda yakalanabileceği listelenmektedir.Evet tablo ve üzerindeki açıklama her şeyi anlatıyor aslında. Buradaki katsayılar pokemonumuzun hangi türlerden hangi oranda etkilendiğini belirtmektedir. Katsayı büyüdükçe daha fazla etkilenmekte, azaldıkça ise o türden daha az etkilenmektedir.Şimdi soldan sağa doğru tablodaki türleri sıralayalım:


Normal (normal), Fire (ateş), Water (su), Electric (elektrik), Grass
(çimen), Ice (buz), Fighting (dövüşçü), Poison (zehir), Ground
(toprak-yer), Flying (uçan), Psychic (ruhani), Bug (böcek), Rock (kaya),
Ghost (hayalet), Dragon (ejder), Dark (karanlık) ve Steel (çelik).

hemen bu tablonun altındaki transformasyon zinciri denen kısımda monsterınızın dönüşebileceği diğer hallerini, hangi levelde (seviye) bu
pokemona dönüşebileceği ve varsa dönüşebilmek için hangi eşya ya da
şartların gerektiğini görebilmekteyiz
.onun altındaki tablolarda iste monsterımızın saldırıları gücü ve isabet oranı bulunmaktadır

İYİ OYUNLAR
Wink Cool Wink

#2
konun pratik değil yani birilerinin ilgisini çekmek istiyorsan daha pratik göze hoş gelen şeyler yapman lazım
[Resim: adszzzrj.png]
#3
konu monsterdex kulanım rehberi daha nasıl göze hoş gelsin Big Grin
#4
saol....
GÜZEL...

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Users browsed this thread: